Puhelin: 02 2761 999
vastaanotto@koirakissaklinikka.fi
Raviraitti 45, Metsämäki, Turku
Avoinna arkisin
ma-to 8-20, pe 8-19.
Lauantaisin päivystys klo 9-17.

Stomax

Stomax on ravintolisä, joka auttaa parantamaan koirien ja kissojen ruoansulatusta. Sitä voidaan antaa joko intensiivisenä kuurina tilapäisiin ongelmiin tai pitkäaikaishoitona (ongelmallisina kausina) parantamaan herkkien yksilöiden vatsan toimintaa. Stomax soveltuu myös käytettäväksi lemmikin ruuanvaihdon, antibioottikuurin tai ylimääräisen stressin yhteydessä. Stomax toimii kolmitehoisesti vatsan hyväksi. Se normalisoi ulosteen, tasapainottaa suolistoflooraa ja suojaa sekä tukee lemmikkisi ruuansulatuselimistöä.

Kuvaus

Stomax toimii täysin luonnollisesti ja se soveltuu kaikille kissoille ja koirille. Stomax on helppo annostella ja se ei heikennä lemmikkisi ruokahalua. Tuotteen korkea imeyttämiskyky on hyödyksi hoidettaessa löysää vatsaa/ripulia. Stomax sisältää prebioottisia, metabolisia ravintokuituja ja auttaa kehittämään tervettä suolistoflooraa.

Bakteerien merkitys immuunipuolustukselle ja terveydelle

Stomax/prebiootit palauttavat tasapainon ja hyväätekevän bakteeriflooran suolistoon. Hyvän suolistoflooran on osoitettu olevan tärkeä osa kehon hyvinvointia, ja vastaavasti heikon suolistoflooran taas olevan yhteydessä sairauksiin sekä itse suolistossa että kehossa yleensä. Hyödylliset bakteerit estävät vahingollisten bakteerien kasvua. Vahingolliset bakteerit muodostavat myrkyllisiä aineita ja voivat vahingoittaa suolistoa. Koiran suolistofloora on herkempi kuin ihmisen. Tämän vuoksi tasapainoinen bakteeriloora on vieläkin tärkeämpää, ja hyödyllisten bakteerien kasvua tulee edistää. Tämä onnistuu lisäämällä ruokavalioon Stomaxia.

Vaikuttaa kolmella eri tavalla – samanaikaisesti!

  1. Normalisoi ulosteen
    Stomax sisältää hyödyllisiä kuituja, jotka ovat tärkeitä ruoan imeytymiselle. Kun lemmikkisi saa tarpeeksi kuituja, suoliston liike tehostuu ja suoliston on helpompi kuljettaa kuona-aineet pois elimistöstä. Tämä on erityisen tärkeää, jos vatsa on laiska ja ulostamisessa on häiriöitä. Samaan aikaan nämä kuidut auttavat kuitenkin myös tavallista löysempään ulosteeseen, sillä ne turpoavat keräten itseensä mahdollista suolessa olevaa ylimääräistä nestettä.
  2. Stimuloi hyviä bakteereja ja mikro-organismeja
    Stomax sisältää tehokasta ja hyvin tutkittua prebioottia, inuliinia/oligofruktoosia, joka parantaa mineraalien ja ravintoaineiden imeytymistä päivittäisestä ruoasta. Inuliinilla/oligofruktoosilla on laaja-alainen vaikutus. Tämä tarkoittaa sitä, että se parantaa toimintaa laajalla alueella suolistossa. Stomax sisältää lisäksi hiivakuituja, jotka toimivat ravintolisänä paksussasuolessa eläville tärkeille, hyville organismeille. Hiivakuidut stimuloivat myös suoliston lihas- eli peristalttista toimintaa.
  3. Suojelee ja edistää terveyttä
    Lesitiini on luonnollinen, ruoansulatukselle tärkeä rasvahappo. Stomaxissa lesitiinillä on kaksi tärkeää tarkoitusta. Ensinnäkin se sitoo vettä ja hyödyllisiä kuituja yhteen muodostaen näin geelin, joka suojelee vatsan ja suoliston herkkiä limakalvoja. Toiseksi se on tärkeää haiman normaalin toiminnan takaamiseksi, mikä taas vaikuttaa sekä ruoansulatukseen että aineenvaihduntaan. Kun koirasi tai kissasi saa annoksen Stomaxia, eläimen suolistoon vapautuu aminohappoa nimeltä lysiini. Lysiini vahvistaa ruoansulatusta ja auttaa elimistön luonnollisia puolustusmekanismeja pysymään vahvoina ja toimintakykyisinä. Stomax on myös rikastettu elimistöä rakentavalla ja vahvistavalla B-vitamiinilla.

Tekee hyvää normaaliflooralle

Useat tutkimukset osoitavat normaaliflooran lisääntyvän inuliinin käytön avulla. Inuliinin/prebioottisten bakteereiden hyvä puoli on se, että ne selviävät vatsalaukun hapokkaassa ympäristössä ja kulkeutuvat suolistoon alkuperäisessä muodossaan, ja täten voivat edistää hyvien bakteereiden kasvua.  Allaoleva kuvaaja osoitaa, miten inuliinin käyttö lisäsi bifidobakteerien   (hyvien bakteerien) määrää ja vähensi patogeenisten (vahingollisten/myrkyllisten) bakteerien määrää vain 15 päivän kuluessa normaalidieettiin verrattuna.

Koostumus ja annostelu

Erityisruokavalio täydennysrehu koirille ja kissoille
Ruuansulatushäiriöistä aiheutuvien haittojen pienentäminen
Suositeltava käyttöaika: 3-12 viikkoa, mutta koko elinajan jatkuva käyttö kroonisen haiman vajaatoiminnan yhteydessä. Suositetaan eläinlääkärin lausunnon pyytämistä ennen käyttöä.

Normalisoi ulosteen • Edistää terveellistä normaaliflooraa
Stomax on helposti sulaviin ravintokuituihin perustuva prebiootti, joka edistää suolesta löytyvien hyödyllisten bakteerikantojen, mm. bifidobakteerien kasvua ja lisäksi kasvattaa bakteerien biomassaa ja edistää suolen toimintaa.

Annostus

Kissalle
0,5 mitallista sekoitetaan veteen ja sitten ruokaan.

Koiralle
Pieni: 0,5 mitallista sekoitetaan veteen ja sitten ruokaan.
Keskikokoinen: 1 mitallinen sekoitetaan veteen ja sitten ruokaan.
Suuri: 1,5 mitallista sekoitetaan veteen ja sitten ruokaan.
Annetaan 2 kertaa päivässä 3-12 viikon ajan.
1 mitallinen = 10 ml = 3 g.

Koostumus

Perunarehu, kuivattu (PV70), Hiivatuote, Raakalesitiinit, Sikuri-inuliini. Isäaineiden osalta: Raakavalkuainen 11,1%, raakakuitu 14,9%, raakarasva 5,7%, tuhka 4,1%. Lisäaineet: Vitamiini: B1 1.200 mg/kg, B6 400 mg/kg, Foolihappo 100 mg/kg, B12 34 mg/kg. Aminohappo: Metioniini 1,2 %.

Säilytys

Säilytetään kuivassa, huoneenlämmössä ja lasten ulottumattomissa.

Kanta-asiakaskortti Royal Canin Hill’s ja Virbac tuotteille.

Kanta-asiakaskortti laaduikkaille rehuille: Royal Canin Hill's ja Virbac tuotteille