Puhelin: 02 2761 999
vastaanotto@koirakissaklinikka.fi
Raviraitti 45, Metsämäki, Turku
Avoinna arkisin ma-to 8-20, pe 8-19.
La päivystys ajanvarauksella klo 9-17.

Canikur Pro

Kun koira tai kissa oksentelee tai ripuloi, voit hoitaa lemmikkisi suoliston tasapainoa Canikur-täydennysrehulla.

Canikur® Pro sisältää:

  • Enterococcus faecium -bakteereita, jotka ovat suolistolle erittäin hyödyllisiä
  • Bio-Mos® C:tä, joka lisää suoliston normaaleiden bakteereiden hyvinvointia ja estää haitallisia bakteereita kiinnittymästä suolen pintaan.
  • Lääkkeellistä savea eli montmorilloniittia, joka poistaa suolesta myrkkyaineita.

Kun koiran tai kissan vatsa menee sekaisin

Tavallisimmin kissan tai koiran oksentelun ja ripulin syynä ovat sopimaton ruoka, ylensyönti, bakteeri-/virustartunta tai antibioottilääkitys (lue lisää vatsavaivoista). Näissä tapauksissa lemmikin suoliston bakteerikanta häiriintyy, ja vaiva paranee vasta kun bakteerit on saatu tasapainoon. Myös runsas sisäloistartunta saattaa aiheuttaa oksentelua ja ripulia. Useimmiten oksentelun ja ripulin syy on tilapäinen, jolloin oireenmukainen hoito riittää. Mikäli lemmikkisi on virkeä ja suostuu juomaan, se voidaan hoitaa kotona.

Jos lemmikki on alakuloinen, eikä suostu juomaan tai jos oksennuksen tai ripulin joukossa on verta, on syytä ottaa yhteyttä eläinlääkäriin. Myös, mikäli potilas on alle kahden kuukauden ikäinen, on syytä aina kysyä neuvoa eläinlääkäriltä.

Soittamalla vastaanottoomme voit varata ajan lemmikkisi eläinlääkärikäynnille, ja saat samalla ohjeita kotihoitoa varten. Vastaanoton ajanvaraussivulle pääset tästä ->  [button href=”https://koirakissaklinikka.fi/varaa-aika” style=”Border only” size=”medium” color=”#1e73be” textcolor=”#ffffff”]Ajanvaraus[/button]

Suolistohäiriöiden kotihoito

Pidä puhdasta vettä saatavana jatkuvasti. Koiran ja kissan tulisi juoda noin 0,5 dl painokiloa kohden vuorokaudessa.
Kun oireet ilmaantuvat, anna heti ensimmäinen Canikur® tai Canikur® Pro -täydennysrehuannos, ja sen jälkeen jatka täydennysrehun antamista kahdeksan tunnin välein yhteensä neljä kertaa. Mikäli oireet eivät selvästi parane neljännen täydennysrehuannoksen jälkeen, ota yhteys eläinlääkäriin. Myös, mikäli potilaan vatsa kramppailee pahasti (eläin venyttelee jatkuvasti ja mahdollisesti katselee vatsaansa), tai vatsan oireilu tapahtuu usein, on syytä konsultoida eläinlääkäriä.

Ruokinta hoidon aikana ja sen jälkeen

Ensimmäisenä päivänä keitä ensin riisiä runsaassa vedessä ja anna aluksi pelkkää keitinvettä. Mikäli oksentelu ei enää jatku, voit antaa myös vähän riisiä. Anna Canikur® tai Canikur® Pro-täydennysrehua pakkausten ohjeen mukaan.

Toinen päivä – Jatka Canikur® tai Canikur® Pro täydennysrehun annostelua pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista ruuaksi seos, jossa on 3 osaa keitettyä riisiä ja 1 osa raejuustoa tai vähärasvaista keitettyä lihaa esim. kanan filepaloja. Sopiva päiväannos on noin 1/3 normaalista annoksesta joka jaetaan neljään pienempään kerta-annokseen.

Kolmantena päivänä, kun ripuli on toivottavasti jo parantunut, sekoita edellämainittuun riisi-seokseen pieni määrä normaalia ruokaa ja anna tätä seosta noin puolet lemmikin normaalista päiväannoksesta. Mikäli oireet pysyvät poissa, lisää seuraavina päivinä vähitellen normaaliruoan osuutta ja ruoka-annoksen kokonaismäärää.

Pennuille annetaan pieniä annoksia kevyttä ruokaa, esim. keitettyä riisiä ja raejuustoa oksentelusta ja ripulista huolimatta koko Canikur® tai Canikur® Pro -hoidon ajan. Konsultoi pentujen tapauksessa aina eläinlääkäriä.

Jos vaivat uusiutuvat

Jos vaivat uusiutuvat, mieti voisiko syy olla ruokinnassa. Yleisimpiä vatsavaivojen aiheuttajia ovat maitotuotteet, ylensyönti ja äkilliset ruokavalion muutokset – lemmikki on voinut myös syödä ulkona vapaana liikkuessaan sille sopimattomia aineita (maata, risuja, villieläinten jätöksiä jne). Jotkut lemmikit myös reagoivat kiihdyttäviin ja jännittäviin tilanteisiin vatsallaan. Metsästysretki, näyttely- tai kilpailukäynti voi saada lemmikin vatsan sekaisin. Jännitysripulista kärsivää voidaan auttaa Canikur® tableteilla, jolloin tabletteja annetaan ensimmäisen kerran ennen matkalle lähtöä ja annostelua jatketaan päivittäin tarpeen mukaan.

Jos epäilet vatsavaivojen liittyvän ruokavalion muutokseen, jätä epäilemäsi ruoka-aine pois ja seuraa tilannetta. Ota yhteys eläinlääkäriin, mikäli et onnistu löytämään syytä vatsavaivoihin. Muista tarkistaa myös, että lemmikkisi on saanut säännöllisesti sisäloislääkityksen. Älä kuitenkaan anna loislääkkeitä ripuloivalle eläimelle, sillä ripuli saattaa heikentää matolääkkeiden tehoa.

Canikur® ja Canikur® Pro on lääketehtaan kehittämä täydennysrehu lemmikin suolistohäiriöiden hoitoon

Tuotteen sisältämät kuidut sitovat pinnalleen haitallisia bakteereita jolloin bakteerit kulkeutuvat ulosteen mukana pois suolesta. Valmiste sisältää suoloja ja tärkkelystä vatsavaivojen aikana menetettyjen suolojen tilalle ja energiaksi. Canikur® myös tottakai maistuu hyvälle.

Canikur® Pro sisältää:

  • Enterococcus faecium -bakteereita, jotka ovat suolistolle erittäin hyödyllisiä
  • Bio-Mos® C:tä, joka lisää suoliston normaaleiden bakteereiden hyvinvointia ja estää haitallisia bakteereita kiinnittymästä suolen pintaan.
  • Lääkkeellistä savea eli montmorilloniittia, joka poistaa suolesta myrkkyaineita.

 

 

 

Tietosuojaseloste
Kirjaudu
Osta nyt, saat laskun vasta ensi kuussa, jolloin valitset milloin ja miten haluat maksaa. Saat jopa 12 kuukautta maksuaikaa ilman korkoa.