Raviraitti 45, Metsämäki, Turku Avoinna arkisin ma-to 8-20, pe 8-19. La päivystys ajanvarauksella klo 9-17.
Tervetuloa vastaanotolle
Klinikkamme toimii ajanvarausperiaatteella. Erityistä puhelinaikaa ajanvarauksille ei ole, vaan voit soittaa meille milloin vain vastaanottoaikoina. Klinikalle on myös mahdollista varata aika ympäri vuorokauden nettiajanvarauksen kautta.
Ottaessasi yhteyttä sinulta kysytään joukko lemmikkiäsi ja ongelmaanne koskevia kysymyksiä. Tämän tilannekartoituksen perusteella pystymme yhdessä arvioimaan hoitoon tai tutkimuksiin pääsyn kiireellisyyttä ja toisaalta pystymme myös antamaan sinulle hoito- ja menettelyohjeita, joita noudattaen lemmikilläsi on mahdollisimman hyvä olla siihen saakka kunnes tapaamme klinikalla.
Ole ystävällinen ja noudata tarkoin puhelimessa saamiasi ohjeita. Osa vastaanotolla tehtävistä tutkimuksista edellyttää mm. lyhyttä paastoamista ennen klinikalle tuloa. Saat myös ohjeet kuinka potilaan kanssa on meneteltävä ennen tutkimuksiin tuloa, nämä asiat kerrotaan sinulle ajanvarauksen yhteydessä.
Ensimmäisen käynnin yhteydessä sinua pyydetään täyttämään lemmikkisi tiedot sille tehtävään omaan potilaskorttiin. Tähän potilastiedostoon kirjaamme kaikki käyntinne, tehdyt tutkimukset tuloksineen ja annetut hoidot, rokotukset yms. Vastaisuudessa sinun ei tarvitse muistaa eikä aina alusta asti kertoa, mitä lemmikkisi terveydenhuollolliseen historiaan sisältyy. Meillä on kaikki tiedot tarkasti tallessa ja muistissa!
Jos olet meillä ensimmäistä kertaa lemmikkisi kanssa, eikä käyntinne aihe ole välittömiä, kiireellisiä eläinlääkinnällisiä toimenpiteitä vaativa, on teillä kohta edessä lemmikin terveystutkimus ja omistajan haastattelu.
Odotushuoneessa
Klinikalle saapuessasi pidä lemmikkisi koko ajan välittömässä valvonnassasi, kytkettynä tai kuljetuslaatikossa tai sylissä. Vaikka oma lemmikkisi olisi kaikille kiltti, eikä sairastaisi mitään tarttuvaa tautia, toisten eläinpotilaiden osalta voikin olla toisin. Pyrimme tekemään jokaisesta käynnistä luonamme mahdollisimman miellyttävän sinulle ja lemmikillesi.
Voit käyttää lemmikkisi odotushuoneessamme olevalla vaaalla, jolloin kirjaamme potilaskorttiin lemmikin tämänhetkisen painon. Jos lemmikkiäsi on hoidettu tämän kertaisen vaivan vuoksi myös jossain muualla, toivottavasti muistit ottaa kaikki mahdolliset aiemmat hoito-ohjeet ja tutkimustulokset mukaasi!
Joko teidät kutsuttiin sisään? Jollei, ole kärsivällinen, kiitos. Ohi ajanvarausjärjestelmän on ehkä jouduttu operoimaan auton alle jäänyttä kissaa tai koiraäitiä, jonka oma ja pentujen henki riippuu heti tehtävän keisarinleikkauksen onnistumisesta. Kun hätä on suurin, ei kelloon voi katsoa. Kiitos yhteistyöstäsi myös yllättävissä tilanteissa!
Tutkimushuoneessa eläinlääkärin kanssa
Eläinlääkärimme tekee lemmikillesi sen yleistä terveydentilaa selvittävät tarkastukset ja samalla jututtaa sinua lemmikkisi käyttäytymisestä, mahdollisista poikkeuksellisista käyttäytymisistä ja tietysti tämän kertaisen käyntinne oireista, joita olet mahdollisesti lemmikissäsi huomannut.
Tutkimushuoneessa potilas nostetaan tutkimuspöydälle ja tarvittaessa pieneläinhoitajamme auttavat varmistamaan tutkimusten turvallisen sujumisen pöydällä. On oikein hyvä, jos olet opettanut pentusi, lemmikkisi, viihtymään tarvittaessa myös pöydän päällä tutkittavana.
Meillä on sellaisiakin potilaita, jotka saman perheen koirina, esim. rokotuksille tullessaan, kilpailevat keskenään siitä, kuka ehtii ensin hyppäämään pöydälle kaiken huomion keskipisteeksi! No, hyppääminen ei ole tarpeen, mutta avoin, ystävällinen suhtautuminen elämän erilaisiin tilanteisiin on opetettavissa niin joka kissalle kuin koiralle. Me klinikan henkilökuntana teemme puolestamme parhaamme, jotta seuraava käyntinne meillä olisi ihan mieluisa ja peloton. Joskus lemmikilläsi voi olla niin kovat kivut, että sen tutkiminen on mahdollista vain lievästi rauhoitettuna (eläinpotilaan rauhoittaminen ja anestesia). Voimakastahtoiset ja käsittelyyn tottumattomat lemmikit saavat toimenpiteen ja käsittelyn ajaksi kuonokopan, jotta tutkimukset saadaan luotettavasti ja riittävällä perusteellisuudella tehdyksi. Pääsääntöisesti taitaa kuitenkin olla niin, että sinä eläimen omistajana jännität loppujen lopuksi koko tutkimustilannetta enemmän kuin potilas itse.
Pyrimme koko ajan kertomaan sinulle mitä teemme ja miksi, mutta kerro meille, ja kysy ihmeessä kaikesta mieltäsi askarruttavasta. Tyhmiä kysymyksiä ei ole olemassa ja joskus vähäpätöiseltäkin seikalta tuntuva asia voi auttaa paljonkin eläimen oireitten syyn selvittämisessä tai sille sopivimman hoitotavan määrittämisessä.