Puhelin: 02 2761 999
vastaanotto@koirakissaklinikka.fi
Raviraitti 45, Metsämäki, Turku
Avoinna arkisin ma-to 8-20, pe 8-19.
La päivystys ajanvarauksella klo 9-17.

Canikur

Kun koira tai kissa oksentelee ja ripuloi.

Ohjeita lemmikin omistajalle

Tavallisimpia syitä kissan tai koiran oksenteluun ja ripuliin ovat sopimaton ruoka, ylensyönti, bakteeri-/virustartunta ja antibioottilääkitys. Kaikki edellä mainitut syyt voivat aiheuttaa lemmikin suoliston bakteerikannan häiriytymisen. Vaiva paranee vasta, kun bakteerit on saatu tasapainoon. Myös runsas sisäloistartunta saattaa aiheuttaa oksentelua ja ripulia. Useimmissa tapauksissa oksentelun ja ripulin syy on tilapäinen, jolloin oireenmukainen hoito on riittävä.Mikäli lemmikkisi on virkeä ja suostuu juomaan, se voidaan hoitaa kotona. Jos se on alakuloinen, eikä suostu juomaan tai jos oksennuksen tai ripulin joukossa on verta, on syytä ottaa yhteyttä eläinlääkäriin. Mikäli potilas on alle kahden kuukauden ikäinen, on syytä aina kysyä neuvoa eläinlääkäriltä.

Suolistohäiriöiden kotihoito

Pidä puhdasta vettä saatavana jatkuvasti. Koiran ja kissan tulisi juoda noin 0,5 dl painokiloa kohden vuorokaudessa.
Anna ensimmäinen Canikur® tai Canikur® Pro -täydennysrehuannos heti oireiden ilmaannuttua.
Annostele Canikur® tai Canikur® Pro -täydennysrehua kahdeksan tunnin välein yhteensä neljä kertaa.
Mikäli oireet eivät selvästi parane neljännen Canikur® tai Canikur® Pro -annoksen jälkeen, ota yhteys eläinlääkäriin.

Ruokinta Canikur® tai Canikur® Pro -hoidon aikana ja sen jälkeen

  1. päivä Vapaasti vettä ja Canikur® tai Canikur® Pro-täydennysrehua pakkausten ohjeen mukaan. Ensimmäisenä päivänä keitä riisiä runsaassa vedessä ja anna aluksi pelkkää keitinvettä. Mikäli oksentelu ei enää jatku, anna myös riisiä.
  2. päivä Jatka Canikur® tai Cakur® Pro täydennysrehun annostelua pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista seos, jossa on 3 osaa keitettyä riisiä ja 1 osa raejuustoa tai vähärasvaista keitettyä lihaa. Sopiva päiväannos on noin 1/3 normaalista annoksesta. Anna päiväannos jaettuna neljään pieneen annokseen.
  3. päivä Kun ripuli on parantunut, sekoita edellä mainittuun riisiseokseen pieni määrä normaalia ruokaa ja anna tätä seosta noin puolet lemmikin normaalista päiväannoksesta. Mikäli oireet pysyvät poissa, lisää seuraavina päivinä vähitellen normaaliruoan osuutta ja ruoka-annoksen kokonaismäärää.

Koiran- ja kissanpennuille annetaan pieniä annoksia kevyttä ruokaa, esim. keitettyä riisiä ja raejuustoa oksentelusta ja ripulista huolimatta koko Canikur® tai Canikur® Pro -hoidon ajan.

Jos vaivat uusiutuvat

Jos vaivat uusiutuvat, mieti voisiko syy olla ruokinnassa. Yleisimpiä vatsavaivojen aiheuttajia ovat maitotuotteet, ylensyönti ja äkilliset ruokavalion muutokset. Arvioi, liittyvätkö vatsavaivat ruokinnan muutokseen. Jätä epäilemäsi ruoka-aine pois ja seuraa tilannetta. Ota yhteys eläinlääkäriin, mikäli et onnistu löytämään syytä vatsavaivoihin. Muista tarkistaa myös, että lemmikkisi on saanut säännöllisesti sisäloislääkityksen. Älä kuitenkaan anna loislääkkeitä ripuloivalle eläimelle, sillä ripuli saattaa heikentää matolääkkeiden tehoa.

Canikur® ja Canikur® Pro on lääketehtaan kehittämä täydennysrehu lemmikin suolistohäiriöiden hoitoon

Canikur®-täydennysrehun sisältämät kuidut sitovat pinnalleen haitallisia bakteereita. Näin bakteerit kulkeutuvat ulosteen mukana pois suolesta. Valmiste sisältää suoloja, jotka korvaavat ripulin ja oksentelun vuoksi menetettyjä suoloja; tärkkelyksestä paastoava lemmikki saa energiaa. Canikur® maistuu hyvälle.

Canikur® Pro sisältää suolistolle hyödyllisiä Enterococcus faecium -bakteereita ja prebioottina eli suoliston normaaleiden bakteereiden hyvinvointia lisäävänä aineena Bio-Mos® C:tä, joka estää haitallisia bakteereita kiinnittymästä suolen pintaan. Näiden lisäksi Canikur® Pro tahnassa on lääkkeellistä savea eli montmorilloniitti, joka poistaa suolesta myrkkyaineita.

Canikur® tasapainottaa ruuansulatuskanavan toimintaa.

Canikur® on äkillisen ripulin tukihoitoon tarkoitettu täydennysrehu. Jos lemmikkisi on ripulin aikana tuskainen, väsynyt, vetämätön, kuumeinen, ei halua juoda tai oksennuksissa taikka ulosteissa on verta, vie lemmikkisi viipymättä eläinlääkäriin. Canikur® tasapainottaa ruuansulatuskanavan toimintaa. Canikur® täydennysrehua voidaan käyttää yksin tai muun eläinlääkärin määräämän hoidon lisäksi.

Annostele alla olevan taulukon mukaan tai eläinlääkärin ohjeita noudattaen.

Annostus / tabletit
Paino kg     Tabletteja / kerta-annos     Kokonaismäärä tabletteja hoitoa kohden
5 tai alle                      1                                                      4
6-15                            2                                                      8
16-25                          3                                                     12
26-40                         4                                                     16
41-60                          5                                                    20
yli 60                          6                                                    24

Anna lemmikille yllä olevan taulukon mukainen määrä täydennysehua 4 kertaa noin 8 tunnin välein.

Jotkut lemmikit reagoivat kiihdyttäviin ja jännittäviin tilanteisiin vatsallaan. Metsästysretki, näyttely- tai kilpailukäynti voi saada lemmikin vatsan sekaisin. Jännitysripulista kärsivää voidaan auttaa Canikur® tableteilla, jolloin tabletteja annetaan ensimmäisen kerran ennen matkalle lähtöä ja annostelua jatketaan päivittäin tarpeen mukaan.

Huolehdi juomavedestä

Lemmikillä tulee koko hoidon ajan olla juomavettä saatavilla. Jos lemmikin tila ei parane viimeistään 2 päivän kuluessa, tai jos tila äkillisesti huononee, ota yhteys eläinlääkäriin. Ainakin koirat pitävät tablettien mausta ja useimmat syövät ne vapaaehtoisesti. Tabletit voi tarvittaessa murskata ja antaa sekoitettuna pieneen määrään ruokaa tai tilkkaan vettä.

Pakkaus: Tabletit 12 tabl.

Canikur® Pro tahna tukee suoliston normaalia bakteerikantaa ja sisältää hyödyllisen bakteerikannan (Enterococcus faecium). Siksi Canikur Pro tahnaa suositellaan käytettäväksi ennaltaehkäisevästi ja tukihoitona tilanteissa, joissa suoliston normaali bakteerikanta voi järkkyä. Tällaisia tilanteita ovat muun muassa antibioottikuuri, krooninen pitkään jatkunut ripuli ja ripuli, jonka aiheuttajana tiedetään olleen jokin tunnettu sairautta aiheuttava bakteeri. Canikur® Pro tahnaa voidaan myös käyttää äkillisessä ripulissa ja muun eläinlääkärin määräämän hoidon lisäksi.

Canikur® Pro tahna on pakattu 15 ml tai 30 ml ruiskuun. 15 ml ruisku on tarkoitettu pienille koirille. Se riittää pienellä koiralle noin 3,5 päivän ja keskikokoiselle noin 2 päivän ajaksi. 30 ml ruisku riittää suurelle koiralle noin 2,5 päivän ajaksi.
Lemmikin koko     Canikur Pro® annoksen koko kahdesti päivässä
Pennut, pienet koirat ja kissat (alle 10 kg) 2 ml
Keskikokoiset koirat (11-25 kg) 4 ml
Suuret koirat (26-40 kg) 6 ml
Erittäin suuret koirat (yli 40 kg) 8 ml

Kierrä ruiskun männässä oleva lukitusrengas oikean annoksen kohdalla ja annostele suoraan lemmikin suuhun tai ruuan joukossa.

Canikur® ja Canikur® Pro on lääketehdas Boehringer Ingelheimin valmistama täydennysrehu koirille ja kissoille.

Saatavana apteekeista ja eläinlääkäriasemilta.

Tietosuojaseloste
Kirjaudu
Osta nyt, saat laskun vasta ensi kuussa, jolloin valitset milloin ja miten haluat maksaa. Saat jopa 12 kuukautta maksuaikaa ilman korkoa.