Puhelin: 02 2761 999
vastaanotto@koirakissaklinikka.fi
Raviraitti 45, Metsämäki, Turku
Avoinna arkisin ma-to 8-20, pe 8-19.
La päivystys ajanvarauksella klo 9-17.

Ultraljudsundersökningar

ltraljudsundersökningar har i allt högre grad börjat användas i diagnostiseringen av sjukdomar i bröst- och bukhålan. Ultraljudsundersökning används främst för att undersöka livmodern, urinblåsan och njurarna. Ultraljudsundersökning lämpar sig dessutom mycket väl för diagnostisering av sjukdomar i mjälten, levern och tarmkanalen. På vår klinik görs även PKD-undersökningar av katter Ultraljudsundersökningar av hjärtat är en ytterst viktig undersökningsmetod för diagnostisering av hjärtmuskelsjukdomar hos hundar och katter. Ultraljud används ofta för att konstatera dräktighet hos hundar.

Ultraäänitutkimuslaite,jolla myös tehdäändopplersydäntutkimuksia.

Med ultraljudsundersökning kan man vidareutreda möjliga fynd som framkommit vid röntgenfotograferingar. Utgjutningar i bröst- och bukhålan kan snabbt konstateras med ultraljudsundersökning. Ultraljud används som hjälp då man tar finnålsprov på förändrade vävnader eller prov på vätska som samlats i buk- eller brösthålan. Ultraljudsapparat är ett mycket viktigt hjälpmedel då man avlägsnar vätska från hjärtsäcken.

Ultraljudsundersökningen är smärtfri och säker. Djuret behöver vanligtvis inte sederas för undersökningen. Pälsen rakas bort från området som ska undersökas och området väts för att bättre få kontakt.

För undersökning av urinblåsan måste det ha gått 6 timmar sedan djuret senast urinerade. Andra specialåtgärder behövs vanligtvis inte. Inför ultraljudsundersökning av bukhålan skulle det vara bra om djuret inte ätit, så att innehållet i magsäcken och tarmkanalen inte stör undersökningen. Du får noggrannare anvisningar från kliniken innan du kommer in med ditt djur för undersökning.

 

Tietosuojaseloste
Kirjaudu