Puhelin: 02 2761 999
vastaanotto@koirakissaklinikka.fi
Raviraitti 45, Metsämäki, Turku
Avoinna arkisin ma-to 8-20, pe 8-19.
La päivystys ajanvarauksella klo 9-17.

Kirurgiset toimenpiteet

Koira-Kissaklinikalla tehdään vuosittain yli 700 pieneläinpotilaiden leikkausta. Leikkauksia tehdään päivittäin. Erilaiset vammat ja vauriot, onnettomuuspotilaat, keisarinleikkaukset ja toisaalta kastraatiot ja kohdunpoistot, hyvän- ja pahanlaatuiset kasvaimet ovat tavallisimpia leikkaushoitoon johtavia syitä. Erilaisia kasvuhäiriöiden seurauksena syntyviä irtopaloja ja nivelsidevammoja leikataan joka viikko.

 

 

 Murtumapotilaita tulee aina syksyisin pimeimpään vuodenaikaan onnettomuuksien seurauksena. Kesäisin kun perheiden aktiviteetit lisääntyvät, koirat sekä kissat ovat alttiita jäämään jalkoihin /veneen ja laiturin väliin, tms. Vaativimpia ja harvinaisempia ovat taas puolestaan esimerkiksi koirien lonkkaleikkaukset. Klinikallamme on tehty vuodesta 1992 nk. TPO (triple pelvic osteotomia) lonkkaleikkauksia.

Ennen esilääkkeen antamista potilaan yleinen terveydentila ja fyysinen kunto arvioidaan, sekä sydän ja keuhkoäänet kuunnellaan ja paino tarkistetaan. Kaikki leikkaukset tehdään eläinpotilaan ollessa narkoosissa happi – isofluraani seoksella. Leikkausta edeltää suonikanyylin laitto, kipulääkkeiden ja antibioottien anto suonen sisäisesti, sekä nestehoito. Nestehoitoa jatketaan heräämön puolella niin kauan, että lemmikki voidaan kotiuttaa. Jokainen leikkauspotilas saa kirjalliset jatkohoito-ohjeet kotona noudatettaviksi ja useimmiten leikkauksen yhteydessä sovitaan myös kontrollikäynnistä klinikalla – paitsi tikkien poistamiseksi leikkaushaavasta, myös toipilaan kuntoutumisen toteamiseksi ja seuraamiseksi.

Ajanvarauksen yhteydessä annetaan ohjeet potilaan paastottamisesta yms. ennen leikkaukseen saapumista. Yleensä potilaat pidetään 12 tunnin paastolla (poikkeuksena pienet pennut ja eksoottiset lemmikkieläimet), vettä saa olla tarjolla. Pesu leikkausta edeltävänä päivänä helpottaa leikkauksen alussa tapahtuvaa ihon desinfiointia ja joskus toivomme trimmausta ennen leikkausta, mikäli potilaalla on hyvin pitkä turkki.

 

Itse leikkauksen aikana potilaan narkoosin syvyyttä ja yleistä hyvinvointia seurataan tarkasti, aivan niin kuin ihmisten leikkaussalissakin: potilaan pulssi-, hengitys- ja veren happipitoisuus ovat jatkuvassa valvonnassa happisaturaatiomittarin avullaOperaation jälkeen potilas siirretään heräämöhuoneeseen, jossa hoitohenkilöstö voi seurata narkoosista toipumista, ennen kotiin lähtöä. Leikkauspäivä kuluu potilaalta yleensä narkoosista toipumiseen, eikä lemmikkisi saa syödä eikä juoda ennen kuin se on täysin hereillä – useimmiten vasta seuraavana aamuna.

Leikkauspotilasta ei tule jättää yksin kotiin leikkauspäivänä/iltana – anna sille rauhallinen, turvallinen, tuttu ja lämmin tila läheisyydessäsi heräillä narkoosista, normaalin unen kautta seuraavaan päivään.

Leikkaushaava on usein turvallisinta suojata lemmikkisi omilta hoitoyrityksiltä, nuolemiselta ja tikkien puremiselta, ns. kaulurin avulla. Kauluri estää haavan “askartelemisen”, mutta lemmikkisi pystyy juomaan ja syömään, nuuhkimaan ja pienen totuttelun jälkeen myös liikkumaan aivan normaalisti.

 Klinikalta on ostettavissa erikokoisia kaulureita leikkauspotilaille. Kaulureita myyvät myös lemmikkieläinliikkeet. Mahdollisesti tarvitsemasi muutkin hoitotarvikkeet, sidetarpeet tms. saat ostaa klinikalta mukaasi – kuten myös toipilaan tarvitsemat kotilääkitykset.(Myyntituotteet & tarjoukset)
Tietosuojaseloste
Kirjaudu
Osta nyt, saat laskun vasta ensi kuussa, jolloin valitset milloin ja miten haluat maksaa. Saat jopa 12 kuukautta maksuaikaa ilman korkoa.