Puhelin: 02 2761 999
vastaanotto@koirakissaklinikka.fi
Raviraitti 45, Metsämäki, Turku
Avoinna arkisin ma-to 8-20, pe 8-19.
La päivystys ajanvarauksella klo 9-17.

Ultraäänitutkimukset

Ultraäänitutkimuksia on alettu enenevässä määrin käyttää rinta- ja vatsaontelosairauksien diagnostiikassa. Yleisimmin ultraäänitutkimusta käytetään kohdun, virtsarakon ja munuaisten tutkimuksissa. Lisäksi pernan, maksan ja suoliston sairauksien diagnostiikkaan ultraäänitutkimukset soveltuvat erittäin hyvin. Ultraääntä käytetään usein koirien tiineyden toteamiseksi.

Ultraäänitutkimuslaite,jolla myös tehdäändopplersydäntutkimuksia.
Ultraäänitutkimuslaite,jolla myös tehdäändopplersydäntutkimuksia.

Ultraäänitutkimuksella voidaan selvittää pidemmälle mahdollisia röntgenkuvauksissa ilmi tulleita löydöksiä. Nestekeräytymät rinta- ja vatsaontelossa voidaan nopeasti todeta ultraäänitutkimuksella. Ultraääntä käytetään apuna otettaessa ohutneulanäytteitä muuttuneista kudoksista tai otettaessa vatsa- tai rintaonteloon kerääntyneestä nesteestä näytteitä. Ultraäänilaite on erittäin tärkeä apuväline poistettaessa nestettä sydänpussista.

Ultraäänitutkimus on kivuton ja turvallinen. Tutkimusta varten eläintä ei yleensä rauhoiteta. Tutkittavalta alueelta saatetaan ajaa karvoja pois ja alue kastellaan paremman kontaktin saamiseksi.

Virtsarakon tutkimukseen on eläin pidettävä vähintään 6 tuntia virtsaamatta. Muita erityistoimenpiteitä ei yleensä tarvita. Vatsaontelon ultraäänitutkimukseen eläin olisi hyvä pitää ruuatta, jotta mahalaukun ja suoliston sisältö ei häiritsisi tutkimusta. Tarkemmat ohjeet saat klinikalta ennen tutkimukseen tuloa.

elisaultraa

Tietosuojaseloste
Kirjaudu
Osta nyt, saat laskun vasta ensi kuussa, jolloin valitset milloin ja miten haluat maksaa. Saat jopa 12 kuukautta maksuaikaa ilman korkoa.