Puhelin: 02 2761 999
vastaanotto@koirakissaklinikka.fi
Raviraitti 45, Metsämäki, Turku
Avoinna arkisin ma-to 8-20, pe 8-19.
La päivystys ajanvarauksella klo 9-17.

Senioritarkastukset koirille ja kissoille

Kissavanhus 4

  • Onko lemmikilläsi ylösnousuvaikeuksia, vältteleekö hyppäämistä?
  • Juoko lemmikkisi normaalia enemmän, pissaileeko enemmän kuin aiemmin?
  • Pätkiikö muisti? Yrittääkö sisälle väärältä puolelta ovea?
  • Onko kissasi hiekkalaatikko käytös muuttunut? (vältteleekö laatikkoa missä korkeat reunat?)
  • Vetäytyykö omiin oloihinsa?
  • Hoitaako kissasi turkkiaan samallalailla kuin nuorempana?

Koiran ja kissan hyvinvoivana ja terveenä pysymisen kannalta on olennaista, että mahdolliset sairaudet tunnistetaan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Säännöllisesti tehtävät terveystarkastuset ovat paras keino saada kiinni mahdollisesta sairauden merkistä ennenkuin tauti on päässyt etenemään. Vanhenevan koiran ja kissan osalta on erityisen tärkeää käydä säännöllisissä tarkastuksissa jotta mahdolliset riskitekijät tunnistetaan ajoissa, jo ennen kuin merkit näkyvät arjessa.Tällä hetkellä kansainvälinen suositus vanhenevien eläinten terveystarkistuksille on vuosittain tehtävä terveystarkastus.

Koira-Kissaklinikan senioreiden terveystarkastuksissa lemmikki käydään läpi päästä häntään. Eläinlääkäri katsoo lemmikkiä liikkeessä, käy läpi tunnustelemalla lemmikin kuonon päästä häntää ja tassuihin, kuuntelee hengityksen ja sydämen sekä mittaa verenpaineen ja painon sekä tarkistaa hampaiden kunnon. Samalla lemmikistä otetaan veri- ja virtsatestit jotka kertovat paljon lemmikin sisäelinten voinnista ja lemmikin terveydestä. Eläinlääkärimme ja hoitajamme myös auttavat suunnittelemaan lemmikille parhaan mahdollisen ruokavalinnon ja loishäädön sekä tarvittavat rokotukset. Samalla käydään läpi myös lemmikin sairaushistoria ja pohditaan mahdollisten käytöksessä tapahtuneiden muutosten vaikutusta lemmikin terveyteen ja hyvinvointiin. Mikäli tarkastuksessa todetaan normaalista poikkeavaa vaatii se usien jatkotutkimuskäyntejä.

IKÄÄNTYVÄN LEMMIKIN RUOKINNASTA

Ruokinnalla on suuri vaikutus lemmikin terveyteen ja oikeanlaista ravintoa saavat lemmikit elävät luonnollisesti pidempään. Kuulon ja näön heikkenemiselle ei omistaja voi mitään, tämä on luonnollista vanhuksille niin kuin meillä ihmisilläkin, mutta monia muita vaivoja voidaan ennaltaehkäistä ja hoitaa muun muassa oikeanlaisella ruokinnalla.
Yksinkertaisinta ja helpointa omistajalle on ruokkia lemmikkiä valmisruoalla, joka on kehitetty vastaamaan ikääntyvän lemmikin tarpeita. Usein ikääntyessä energiantarve vähenee, mutta proteiinin tarve lisääntyy. Usein aineenvaihdunta hidastuu esim. sterilaation tai kastraation myötä ja painoa voi alkaa kertyä. On tällöin tärkeää, että ruoka on kevyempää, kuin nuoremmalla lemmikillä, jotta vältytään ylipainon tuomilta ongelmilta. Tärkeää on myös, että ruoka sisältää riittävästi korkealaatuisia valkuaisaineita, jotka auttavat lihaskunnon ylläpitämiessä.
Nivelvaivat ovat myös tyypillisiä varsinkin iäkkäämmillä koirilla. Nivelten hyvinvointia voidaan tukea lisäämällä ruokaan rasvahappoja ja nivelsuoja-aineita, kuten kondroitiinia ja glukosamiinia. Rasvahapoilla on myös positiivinen vaikutus ihon ja turkin, sekä suoliston ja sydämen ja munuaisten hyvinvointiin.

Usein ikääntyessä myös ruoansulatus hidastuu, jolloin on tärkeää, että ruoka on hyvin sulavaa ja kuitupitoista.
Ikääntyessä lemmikille saattaa tulla myös dementiaa, sekä ympäröivän tilan ja ajankulun hahmottaminenkin saattaa heikentyä. Esimerkiksi aminohappo tryptofaani (jota on lisättynä seniori-valmisruokiin) vaikuttaa positiivisesti aivojen välittäjäaineiden toimintaan ja ylläpitää ja tasapainottaa lemmikin vireystilaa.

Voit kysellä klinikalta lisää senioriruoista koirille ja kissoille

jessi 1

Tietosuojaseloste
Kirjaudu
Osta nyt, saat laskun vasta ensi kuussa, jolloin valitset milloin ja miten haluat maksaa. Saat jopa 12 kuukautta maksuaikaa ilman korkoa.