Puhelin: 02 2761 999
vastaanotto@koirakissaklinikka.fi
Raviraitti 45, Metsämäki, Turku
Avoinna arkisin ma-to 8-20, pe 8-19.
La päivystys ajanvarauksella klo 9-17.

Terapialaser tukihoitomuotona

terapialaserKlinikan palveluihin kuuluu myös  terapialaserhoidot. Tämä antaa klinikan kuntoutus sekä tukihoitopalveluihin hyvän lisän varsinkin nivelrikosta aiheutuvien esim. kroonisten selkäkipujen, lonkkakipujen ja siitä toissijaisesti seuraavien lihasjännityksien helpottamiseksi.
Terapialaserhoidolla parannetaan solutasolla aineenvaihduntaa ja hapen kulkeutumista kudoksiin. Laservalo johtaa myös paikallisesti verisuonten laajentumiseen ja imutiehyeiden aktivoitumiseen, jolloin turvotusalueiden hoitoon saadaan apua. Tutkimuksissa on myös havaittu akupunktiokaltaista kivunlievitystä, jossa endorfiinien vapautumisella estetään kroonisten kipuratojen tiedonkulku. Solujakautumiseen nopeuttavalla vaikutuksella  vaurioiden paraneminen nopeutuu myös esim. iholla jolloin tämä on myös todettu erittäin tehokkaaksi huonosti paranevien haavojen hoidossa.

Lääketieteellisesti terapialaserin toiminnasta on avattu hieman alla

Laserterapiassa käytetty laservalon säteily perustuu fotonien emittoitumiseen. Kun fotonin sisältämä energia saapuu kohdekudokseen (solutasolla mitokondrioissa, jotka vastaavat solujen ainevaihdunnasta) se absorboidaan eli otetaan vastaan fotonin energia. Mitokondrioissa on nk. kromofori eli energian vastaanottava taho nimeltään Sytokromi c, joka on yksi osatekijä soluhengityksessä.

laserlaite540x230

laseryhdistelma

Solujen uusiutuminen

Energian vastaanottaminen aktivoi solua lisääntyneeseen aineenvaihdunnalliseen aktiivisuuteen (metaboliseen aktivisuuteen) mm. soluhengitykseen eli hapen tuottamiseen. 
Tämän lisäksi se lisää varautuneiden partikkeleiden eroon mitokondrion soluseinän eri puolilla johtaen lisääntyneisiin solujen tuottamiin ATP määriin eli kohonneisiin energiavarastoihin. Näiden avulla solu pystyy tuottamaan enemmän DNA ;ta, jonka avulla se pystyy jakautumaan nopeammin. Tämä johtaa siihen, että solujen uusiutuminen on nopeampaa.

Parantumisen nopeutuminen

Lisääntynyt kasvutekijöiden tuottaminen auttaa kudoksien vaurioiden paranemisessa niin, että niiden parantuminen nopeutuu. Esim. haavojen paranemisessa laser lisää fibroplastien ja kollageenien tuotantoa, joka on välttämätöntä haavan paranemisessa. Lisäksi sen on myös todettu parantavan verisuonten aktiviteettia. Johtaen nopeampaan kapillaarien uusiutumiseen vaurioituneella alueella, joka samalla vähentää arpikudoksen muodostumista.

Kivun lievitys

Laservalo auttaa myös kivun poistossa ja turvotuksen vähentämisessä, koska energia kohdealueella aiheuttaa verisuonien laajentumisen eli vasodilataation, ja imusuoniston aktivoitumiseen jonka avulla tulehdusneste häviää  nopeammin  tulehtuneelta alueelta. 
Laservalon myötä on todettu myös endorfiinien lisääntynyttä vapautumista, helpottaen kiputuntoa ja on myös havaittu että aktivoimalla hermosäikeitä akupunktion tavoin, kipua välittävät hermosäikeet eivät saa tiedonkulkua eteenpäin kohdealueelta ja kiputunto vähentyy.

Yhteenveto tehty ELL Johanna Koposen toimesta Certified Canine Rehabilitaatiokurssin pitäneen Darryl L. Millis in luentojen perusteella.

Tietosuojaseloste
Kirjaudu
Osta nyt, saat laskun vasta ensi kuussa, jolloin valitset milloin ja miten haluat maksaa. Saat jopa 12 kuukautta maksuaikaa ilman korkoa.