Puhelin: 02 2761 999
vastaanotto@koirakissaklinikka.fi
Raviraitti 45, Metsämäki, Turku
Avoinna arkisin ma-to 8-20, pe 8-19.
La päivystys ajanvarauksella klo 9-17.

Shock wave hoito koiralla

Shock wave koostuu korkeataajuisista ja korkeaenergisistä ääniaalloista jotka osuessaan kohdekudokseen vapauttavat energian kohdekudokseen. Energian vapautuessa aiheuttaa se paikallisen “uudisvaurion”, jolloin erityisesti kroonisia vammoja, jossa paraneminen on jäänyt kesken saadaan uudelleen aktivoitua.

Akutisoitumisen myötä alueen verisuonitus lisääntyy ja paranemisen edellytykset ovat paremmat. Shock wave terapialla on havaittu myös paikallista kivunlievitysvaikutusta, estäessään kipusignaalien välittymisen. Luiden kiinnityskohdissa sijaitsevien ligamenttivammojen ja jännevammojen ovat todettu vastaavan hyvin Shockwave hoitoihin. Shockwave terapiaa suositellaan annettavaksi hoitosarjoina.

Koirilla shock wave terapiaa käytetään erityisesti lihaksien jänteiden kiinnityskohtien kroonisiin tiloihin nk. tendinopatioihin, bicepsjänteessä tai infra ja supraspinatuksen alakiinnityskohdassa. Myös polvilumpion suoran siteen kiinnityskohdan nk. desmiittiin ristisideleikkauksien kuten TPLO tai MMP jälkeen on todettu saavan apua shock wave hoidosta.

Hoito tehdään rauhoituksessa koska se on kivulias toimenpide. Klinikalla on käytössä niin kutsuttu piezoelektrinen shock wave laite jolla hoidetaan myös klinikan hevosklinikkapotilaita.

Patellan suoran siteen shock wave hoito

Tutkimuksia on tehty shockwave hoidosta koirilla. Tässä muutama niistä.

The Effect of Shock Wave Therapy on Patellar Ligament Desmitis after Tibial Plateau Leveling Osteotomy

A review of the cellular and molecular effects of extracorporeal shockwave therapy

Radial shock wave therapy in dogs with hip osteoarthritis

Extracorporeal Shockwave Therapy for Shoulder Lameness in Dogs

Artikkelin on kirjoittanut:

Johanna Koponen
Johanna Koponen
Pieneläinsairauksiin erikoistuva eläinlääkäri

Koira-artikkelit

Tietosuojaseloste
Kirjaudu