Puhelin: 02 2761 999
vastaanotto@koirakissaklinikka.fi
Raviraitti 45, Metsämäki, Turku
Avoinna arkisin ma-to 8-20, pe 8-19.
La päivystys ajanvarauksella klo 9-17.

Lemmikkieläinpassi kissalle

HUOM Tarkista mahdolliset päivitykset evira.fi ja sey.fi

Lemmikkieläinpassi helpottaa eläinten kanssa matkustamista.

Lemmikkieläinpassin tarkoituksena on helpottaa kissan kuljetusta EU-maiden välillä. Passin avulla osoitetaan, että kissa täyttää kuljetuksia koskevat vaatimukset eikä muita asiakirjoja vaadita. Passi on pakollinen kissoille kaikissa EU-maiden välisissä kuljetuksissa.

Lemmikkielinpassi
Lemmikkieläinpassin voi ostaa eläinlääkäriltä. Ennen passin myöntämistä eläinlääkäri tarkistaa, että kissa on tunnistusmerkitty (tatuointi tai mikrosiru) ja rokotettu raivotautia vastaan. Kaikki merkinnät lemmikkieläinpassiin tekee eläinlääkäri. Eläinlääkäri merkitsee passiin eläintä ja eläimen omistajaa koskevat tiedot, eläimen tunnistusmerkintää koskevat tiedot sekä tiedot eläimen rokotuksista ja mahdollisista ekinokokkoosi- ja punkkilääkityksistä sekä raivotautivasta-aineiden määrityksestä.

Eläinlääkäri tarkastaa eläimen tunnistusmerkinnän aina, kun passiin lisätään uusia tietoja, myös esimerkiksi uusintarokotuksen yhteydessä. Passissa on tilaa myös sellaisille merkinnöille, joita ei vaadita matkustettaessa EU:n alueella, mutta joita voidaan vaatia viennissä EU:n ulkopuolisiin maihin. Tällaisia merkintöja ovat esim. muut rokotukset tai eläimelle tehty kliininen tutkimus.

Lemmikkieläinpassi on otettu käyttöön EU-maiden lisäksi myös Norjassa, Sveitsissä, San Marinossa ja Liechtensteinissa. Jos kissa tuodaan muusta EU:n ulkopuolisesta maasta, passin sijaan vaaditaan erityinen eläinlääkärin todistus. Passi kannattaa hankkia myös niille kissoille, jotka vierailevat EU:n ulkopuolisissa maissa. Tällöin passilla voidaan osoittaa, että kissa täyttää tuontia koskevat vaatimukset palattaessa EU:n alueelle.

Jos eläin pysyy vain kotimaassa, lemmikkieläinpassia ei tarvitse hankkia, vaan eläinlääkäri voi merkitä eläimen rokotukset esimerkiksi rekisteritodistukseen tai muuhun rokotuskirjaan. Lemmikkieläinpassi otettiin käyttöön heinäkuussa 2004 Euroopan Unionin alueella. Sen malli on yhtenäinen kaikissa EU-maissa.

Lemmikkieläinpassilla ei ole mitään tekemistä esimerkiksi kissan rekisteröimisen kanssa. Passi vaaditaan niin sekarotuisilta kuin puhdasrotuisiltakin kissoilta, jotka viedään EU-maasta toiseen, esim. Virosta Suomeen. Todistuksesta käytetään usein myös nimeä EU-passi.

Lemmikkieläinpassin saa ostaa eläinlääkäriltä. Lemmikkieläinpassin malli on Euroopan komission määräämä. Passi on samannäköinen kaikissa EU-maissa.

lähde: evira.fi ja sey.fi

Kissa-artikkelit

Tietosuojaseloste
Kirjaudu
Osta nyt, saat laskun vasta ensi kuussa, jolloin valitset milloin ja miten haluat maksaa. Saat jopa 12 kuukautta maksuaikaa ilman korkoa.